A Homoktövis jótékony hatásai

sea-buckthorn-4476860_340.jpg

A homoktövist sokan csodanövénynek tekintik, mindez nem alaptalan, hisz rengeteg egészségügyi problémára nyújt megoldást. Talán a homoktövis az egyetlen olyan növény, amely nem csak egy-két panaszra jó, hanem – a rengeteg vitaminnak és antioxidánsnak köszönhetően –, számtalan betegségre és annak megelőzésére alkalmas. Ami a legfontosabb, hogy teljesen természetes vitaminforrás. Mindenképpen érdemes őstermelőktől vásárolni, hisz a legbiztosabban így kapjuk meg a minőségi terméket.


A homoktövis az északi féltekén él, azonban mára a világ minden pontján termesztik és sokan előszeretettel használják.

Saját tapasztalatok:

Egy epehólyagműtétnek köszönhetően szinte teljesen leépült az immunrendszerem. Egy ismerős ajánlásával kezdtem el inni a Homotövis velőt, cirka két-három hét után már kezdtem érzeni, hogy sokkal erősebb vagyok. Azóta hónapok teltek el és a mai napig fogyasztom. Ha járvány is van, sokkal könnyeben vészelem át, vagy engem el sem ér – holott, előtte mindig én voltam az, aki a családban elsőnek dőlt ki. Az immunrendszerem leépülését követően a testem szinte minden pontján sebek, kiütések jelentek meg. Sorban jártam a bőrgyógyászokat, mindenhol más és más diagnózist kaptam. A Homotövis velő ebben is segített, két hét alatt a bőröm teljesen regenerálódott, sőt, azóta szebb és finomabb a textúrája. A hajam egészségesebb és szebb lett, ugyanez vonatkozik a körmeimre is. Jelenleg a Lamore homoktövis termékeit fogyasztom napi rendszerességgel.

Jótékony hatásai

homoktovis500uj1.png

Homoktövis velő:

  • Immunrendszererősítő
  • Energetizáló
  • Bőrmegújító
  • Védi a májat
  • Kedvezően hat a gyomorra
  • Megfázás megelőzésre, vagy annak leküzdésében kiváló a magas c-vitamin tartalmának köszönhetően

 

C-vitamin, béta-karotin, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok és legalább 250 pozitív hatóanyag.

Az íze számomra savanykás, bár én a ragtapasz megoldás híve vagyok és gyorsan „lehúzom”, azonban lehet hígítani és ízesíteni, pl mézzel, vagy akár turmixolva is, különböző gyümölcsökkel, zöldségekkel.

A velőn kívül még három terméküket használom:

homoktovismagolaj.jpg
Homoktövis magolaj:

A homoktövis magolaj hozzájárul a szervezet természetes védekező képességéhez, erősíti az immunrendszert, a szervezet ellenálló képességét, csökkentheti a fáradékonyságot, kimerültséget. Pozitívan befolyásolja a sugárterápia mellékhatásait, bélproblémákat, emésztőrendszert, serkenti az anyagcserét, erősíti a keringési rendszert, gátolja az érelmeszesedést. Hozzájárul fenntartani a nyálkahártyák, a szem, a száj és az intim területek természetes egyensúlyát.Segíthet a bőr irritációkon, pattanásokon, sebek hegesedésén, ekcéma kezelésében, pajzsmirígy problémákon. Májbetegségekre, szervezetben lévő gyulladások (torok, mandula) kezelésére, aranyérre.

Egyik leggazdagabb növényi forrása a homoktövis magolaj az omega 7, más néven palmitoleinsavnak, ami ugyan nem esszenciális zsírsav, de hihetetlenül fontos a szervezet számára. A vérképzésben is szerepet kap, inzulincsökkentő hatású.

Gazdag vitaminforrás, a növényi olajok közül az egyik legkiemelkedőbb. Rendkívül magas az E-vitamin tartalma. Táplálja a hámsejteket, a nyálkahártya képzést, gyorsítja a regenerálódást, roboráló hatású. Folyamatos fogyasztása esetén a bőr alatti zsírszövetekbe épülve visszaadja azok rugalmasságát és puhaságát.

Antibakteriális, gyulladáscsökkentő tulajdonságú, valamint természetes antidepresszánsként erősíti a központi idegrendszert. Segíthet a szív és érrendszeri betegségekben, cukorbetegségben szenvedőknek.

Jó hatással lehet a gyomorfekélyre, reflux betegségre, valamint a testsúly optimalizálására az anyagcsere serkentő tulajdonsága révén. A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztói és klinikai tapasztalat igazolja. 

Forrás: https://homoktovisvelo.hu/
583522_homoktovistea.jpg

Homoktövis levél tea:

A homoktövis másik értékes részéből a hajtásvégek leveléből készült tea főzet jelentős antivirális hatást fejt ki, fogyasztása megelőző célra már régi keletű. A modernkori tudományos kutatások mindenkori tárgya a homoktövis levél kivonata.

Vizes főzete zöldes-barna színű, kellemesen fű aromájú ital. C-vitamint, B1-és B2- vitaminokat, fehérje építőelemeket (aminósavakat ),flavonoidokat, karotinoidokat, tokoferolokat, zsírsavakat, ásványi anyagokat (Mn,K), bioaktv vegyületeket, polifenol komplexeket (kvercetin, flavonolok, epicatechin ) tartalmaz. Antioxidás hatása révén a túzott mozgás során keletkező szabad gyököket megkötheti. Fáradtság csökkentő hatásást már kísérletek is bizonytják, védelmet nyújtva a megeröltető fizikai terhelés által okozott szöveti károsodásokra. Testsúly optimalizáló szerepe van a zsigeri zsírok csökkentésével.


– Immunerősítő, gyulladáscsökkentő (anti-mikróbás aktivitás), koleszterinszint csökkentésre
– Májvédő(oxidatív stressz csökkentő), szív aktivitást serkentő, vérnyomás csökkentésre
– Influenza, torokgyulladás, felső léguti problémák enyhtésére
– Gyomor, nyombélfekély kezelésére
– Bőrkiütések, ekcéma, pikkelysömör, herpesz kezelésére
– Ízületi gyulladásra, reumatoid arthitisre és más autoimmun betegségekre, 

Forrás: https://homoktovisvelo.hu/

580041_homoktovisorlemeny.jpg

Homoktövis hús-héj őrlemény:

Kifejezetten magas rosttartalma miatt népszerű diétázók, vegetáriánusok körében. A homoktövis bogyó hús-héj őrlemény gazdag beltartalommal rendelkezik. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és egyéb a szervezet számára értékes hatóanyagok természetes forrása. A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztói tapasztalat igazolja. 

Akár önmagában először kevés vízben feloldva a port, majd ízlés szerint hígítva, vízzel, vagy bármely gyümölcs levével összekeverve. Felhasználhatjuk gyümölcsös desszertek, smoothie-k, sorbet-ek, joghurtos reggelik, magkeverékek, müzlik ízesítéséhez. Kiváló reformkonyhai alapanyag, sütemények készítésekor is tökéletes kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek és a lisztmentes termékeknek egyaránt kellemes savanykás ízt kölcsönözve.

Forrás: https://homoktovisvelo.hu/